summer

It’s an Iris Year

It seems like it’s a particularly good year for bearded  irises, Iris germanicas, Barbata Elatior –Group irises and other irises that resemble them. Here are few irises from Ruissalo Botanical Gardens, some in my garden and one or two from other places.

Barbata Elatior Group ’Gentius’

Vaikuttaa ihan siltä että tänä vuonna olisi erityisen hyvä vuosi kurjenmiekoille. Tässä on hiukan saksankurjenmiekkoja, Barbata Elatior –ryhmän kurjenmiekkoja ja muita hiukan samantapaisia. Muutamat ovat kuvattu Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa, muutamat minun luona ja pari muualla.

Det verkar alldeles som det skulle vara ett speciellt bra irisår i år. Här är lite bilder på Iris germanica, Barbata Elatior –gruppens irisar och andra som påminner om dem. En del är fotade i Runsala botaniska trädgård, andra hos mig och ett par annanstans.

A two-toned one. Kaksivärinen. En tvåtonad iris.

This iris is called ‘Cattleya’ at Ruissalo, but the name is probably wrong. Todennäköisesti väärin nimetty iiris. Antagligen har denna iris getts fel namn. (Edited later on)

The most common in my garden. Se tavallisin minun puutarhassa. Den vanligaste i min trädgård.

A smaller one. Pienempi. En mindre iris. ‘Nel Jape’

This one is originally from Wyborg. Tämä on Viipurista kotoisin. Den här härstammar från Viborg.

‘Sangreal’

I think this is an old one from Cayeux. Taitaa olla Cayeux-hankinta. Jag tror jag beställt den här från Cayeux.

This one is big. Tämä on iso. Den här är stor.

I’m still waiting for this one. Tätä odotellaan vielä. Den här väntar jag ännu på.

I'am a marketing and gardening professional and I plan to blog about garden photography (with an amateur’s perspective on it), gardens, plants, most things even vaguely garden related and garden trips around the world.

8 Comments

  • TuijaR.

    Kurjenmiekat on ihania ja niiden tuoksu. 🙂 Entisessä puutarhassani oli niitä enemmänkin, täällä nyt vain neljää erilaista. Nyt olen jotenkin hurahtanut noihin sormustinkukkiin, seuraavaksi alkaa varmaankin kurjenmiekkojen kerääminen.
    Huikean kauniita kuvia sinulla täällä.

    • HA

      Kiitos Tuija! Kuvien laatu vähän vaihtelee, mutta 900 pixelin leveys ja tumma tausta auttaa 🙂
      Kurjenmiekat ovat ihania, vaikka ne isot ranskattaret välillä jättävät kukkimatta jne… mutta sitten kun ne ilahduttavat kukinnalla niin ne ovat kyllä hienoja! Suosittelen kokoelman aloittamista 🙂

  • gelbbraun

    Osa kurjenmiekka-harrastajista taitaa vieläkin uinailla talviunilla.Istutin juuri Amsterdamista helmikuussa ostamani kuivat juurakot,(siis sisälle ruukkuihin) lisäksi koulin 60 ahkeraliisan tainta. Yksi juurakko oli tietenkin mätä, vaikka kuinka hypistelin ostaessani taimipusseja. No, onneksi taisi olla sellainen joka minula jo olikin. Onko tuo sinun “Viipurilainen” noin punainen, mielenkiintoinen tuttavuus!
    Luetteloin juuri omia iiriksiäni, taisi löytyä 36 eri lajiketta,(ei sisällä siperiankurjenmiekkoja), siis jos kaikki hankinnat ovat lähteneet kasvuun ja selvinneet märästä alkutalvesta.

    • HA

      Siinä on melkoinen kokoelma! Mulla on näköjään 42 erilaista iiristä (lajeja ja lajikkeita) mun kasvitietokannan mukaan, mutta se ei ole aivan ajan tasalla. Jotain on menetetty ja sitten on näitä siemenkasvatuksia jne joita en ole merkinnyt ollenkaan.. mutta onhan niitä 🙂

  • gelbbraun

    En löytänyt vertailevaa kuvaa “Cattleyasta” mutta siitä sanotaan; Cattleya, jalostaja Farr, jalostus/rekisteröinti vuosi 1926, Tall Bearded, 27″ siis noin 70cm, “cattelyn bright clear pink”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*